HAVUÇ PÜRE VE ISPANAKLI KÖFTE
Tarih: 4/2/2008
HAVUÇ PÜRE:
3 patates
3 havuç
1 çorba k. salça
tuz
maydanoz
dereotu
HAZIRLANIŞI:
Patates ve havuçları haşlayıp rendeleyin.
içine tuz ve salça ilave edin. arzuya göre
az miktarda zeytinyağı ve sarımsak da
ekleyebilirsiniz. Daha sonra havuç şekli
verin. kökleri yerine maydanoz kullanabilirsiniz.
ISPANAKLI KÖFTE:
300 gr. kıyma
1 yumurta
1 soğan
kurutulmuş ekmek
1 kase yoğurt
1 tutam ıspanak
köfte baharı, tuz
HAZIRLANIŞI:
Kıymanın içine yumurtayı kırın. soğanı rendeleyin.
içine sıcak suya batırılıp incecik doğranmış ıspanakları
ve kurutulmuş ekmek ilave edin. arzuya göre kaşar
peyniri de eklenebilir. tuz ve baharat ekleyerek köfte
şekli verin. daha sonra tavada pişirin. yoğurt ve püre
ile sıcak servis yapın.
HAVUÇ PÜRE VE ISPANAKLI KÖFTE
4 Mart 2008 Salı | Gönderen admin zaman: 13:04
Etiketler: havuç püre, ıspanaklı köfte
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder