TAZE ENGİNAR DOLMASI

TAZE ENGİNAR DOLMASI:
4 enginar
150 gr. kıyma
3 çorba k. pirinç
1 soğan
1 domates
2 çorba k. salça
1 tutam maydanoz
mısırözü yağı
tuz, karabiber
nane
su
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına pirinci,150 gr.kıymayı
salçayı ve ince kesilmiş maydonozu
ilave edip karıştırın.
Tencereye sıvıyağı alıp üzerine 1 çorba
kaşığı salçayı ekleyin.
Üzerine bir miktar su ilave ederek bir sos
elde edin.
Enginarların içlerini temizleyip iç harçtan
ilave edin.Üzerine 1 dilim domates ile kapatın.
Tencereye enginarları yerleştirin.Üzerine yağlı
kağıt ile kapatıp taze enginar dolmasını pişirin.

0 yorum: